Första gången du röker en e-cigarett kan du känna en viss känsla av prestation: du har äntligen gått förbi den svåra processen att välja mellan en apelsinjuice och en cigarett. E-cigs använder en uppladdningsbar batteridriven enhet som värmer upp en smaksatt vätska för att skapa ångor (därmed vaping). Dessa enheter värmer olika smaker, nikotin, tobak eller andra potentiellt giftiga ämnen. Och även om detta faktum visas allmänt i annonser, vet du av erfarenhet att varningar verkligen inte alltid fungerar!

Här är ett sätt att komma runt farorna med e-rökning. Vaping tillåter dig att få din nikotin fix utan skada av tjära och andra kemikalier. Det bästa med det är att du kan göra det i ditt hem eller kontors integritet. Vaping låter dig kringgå de långsiktiga riskerna med rökning utan alla de därmed sammanhängande negativa konsekvenserna. Följande artikel beskriver fördelarna och nackdelarna med ångning.

Fördelar med vaping

Den mest uppenbara fördelen med att förånga är att du undviker alla hälsoproblem i samband med rökning. Tjäravlagringar i lungorna; över tiden kan de blockera luftvägarna, orsaka luftvägsinfektioner, halscancer och värre. Genom att undvika alla dessa problem eliminerar du långsiktiga hälsorisker i samband med cigaretter. E-cigs är också mindre beroendeframkallande än cigaretter, så du behöver inte hantera de begär som plågar de flesta tidigare rökare. Detta är en enorm fördel i sig, men det finns ännu fler fördelar att förånga. Denna rapport täcker fördelarna och nackdelarna med att använda en e-cig i motsats till en cigarett.

Nackdelar

Alla nackdelar med rökning för e-cigs också. Du kommer fortfarande att få nikotinforgiftning från långvarig nikotinanvändning, du kommer fortfarande att få lungcancer från begagnad rök och du kommer fortfarande att få halscancer från cigarettrök. Det finns flera andra frågor, men det här är en snabb översikt. För en omfattande samling nackdelar med rökning, ta en titt på webbplatsen American Lung Association.

Bekvämlighet: Den största fördelen med vapes jämfört med cigaretter är bekvämlighetsfaktorn. Nu kan du ta dem var som helst och du kan göra det utan att störa ditt dagliga liv. Detta innebär inga fler ursäkter för att inte ta en paus från jobbet; inga fler ursäkter för att missa ett datum eftersom du var tvungen att spränga lite ånga. Med e-cigs har du inte dessa ursäkter. Lägg bara lite vatten i din vaporizer, sätt på den och du är redo.

Inga gifter

Debatten om att ”e-cigs inte innehåller nikotin” verkar helt bakåt. Majoriteten av de skadliga toxiner som finns i cigaretter finns i tjära och nikotin som utvisas i rökarens lungor när de andas. Blomningen ackumuleras också på icke-rökarens hud, kläder, möbler och allt i och omkring rökarens hem. Även om det kan finnas lite rök och tonhöjd i icke-rökares atmosfär, är mängden minimal och den ackumuleras inte lika snabbt. Genom att istället gå över till vaping får du alla hälsofördelar utan några otäcka biverkningar.

vaping
En e-cig innehåller inga gifter!

Tobakrökares hjärtsjukdomar

Tobaksanvändningen i samband med rökning av cigaretter ökar din risk att utveckla hjärtsjukdom dramatiskt. Man tror att tjära och nikotin sänker kolesterolnivåerna i blodet, vilket i sin tur ökar risken för högt blodtryck. Dessutom kan personer som lider av kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) bli mer benägna att utveckla KOL om de fortsätter att röka. Dessutom har personer som lider av sömnlöshet också en ökad risk att utveckla hjärt-kärlproblem. Anledningen till detta är att rökning av cigaretter kan göra att din bronkit blir tjock med slem. Därför, om du är en rökare som har svårigheter med matsmältningen, kommer du att ha stor nytta av att använda e-cigs.

Lätta dina lungor och förbättra din allmänna hälsa: Rökare som slutar cigaretter upplever i allmänhet ett antal positiva hälsofördelar. Men dessa individer upplever vanligtvis också ett stort antal hälsoproblem på grund av sina tidigare rökvanor. Icke-rökare kan normalt andas lätt när de vet att de inte behöver röka en annan cigarett för att må bättre. På baksidan berövas rökare ofta fördelarna med att sluta. Det är därför det är så fördelaktigt att använda vaping för att upphöra med vanan, eftersom det ger dig alla fördelarna medan du inte utsätter din kropp för de skadliga effekterna av tobaksrök.